Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

torsdag 12 september 2013

Thomas H Johnsson


Thomas H Johnsson, flerfaldigt prisbelönad Landskronafödd fotograf, ställer under ett par veckor ut på det nyöppnade galleriet Butcher i Malmö.

Som han själv skrivit på de gråvita kakelväggarna är detta ett "jävla hopkok av bilder" från böcker och utställningar de senaste åren, de tidigaste från 2009.

De större svartvita bilderna av hundar som täcker den ena väggen blir till en fin presentation av de personligheter som djuren besitter, mer slagkraftig genom att presenteras i en sammanhängande rad i stället för att på ett mer traditionellt sätt  delas upp i enskilda bilder med vit utställningsvägg emellan.


På den motsatta väggen finns ett par porträtt av personer med ett uppenbart inte helt lätt liv bakom sig, komponerade i den så vanliga svenska fotostilen: rakt framifrån, uppställda som hos söndagsfotografen — fast kanske inte riktigt ändå. Brytpunkten mellan formell presentation och det som ligger där bakom kan bli, som här, effektiv.




Johnsson, som fungerade som konstnärlig ledare på den nyligen genomförda fotofestivalen i Landskrona, kommer att ställa ut på Breadfield, bara några kvarter från Butcher om några månader.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar