Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

fredag 31 januari 2014

Anna Clarén

Anna Clarén inviger i morgon sin utställning Close to Home i Fotografins rum på Kommendanthuset i Malmö. Skirt och skört, minne av dåtid i tankar om framtid, placerat i nutid. I väntan på en recension kommer här en bild på Anna från idag.









Dag 31, 2014: Dagens väder


Svensk fotohistoria


Moderna Museet i Malmö inviger i morgon en imponerande utställning med fotografier hämtade från den egna samlingen.

Det är huvudsakligen svenska fotografer som är representerade (några utländska med speciella relationer till Sverige finns också med) och det är gurun och ikonen Christer Strömholm som fått sätta titeln: Ett sätt att leva.

Curatorn Anna Tellgren har tagit fotografernas engagemang som ledstjärna i sitt urval av cirka 300 foton, från Strömholms första tid i yrket på 1940-talet till alldeles nya bilder av senare förmågor inom den livaktiga och internationellt uppmärksammade svenska fotokonsten.

 









Strömholm har påverkat flera generationer svenska fotografer och två av dem som tydligast följt, men också utvecklat, hans subjektiva realism är Anders Petersén (vars imponerande City Diary finns representerad med ett litet urval centralt placerad i den stora turbinhallen) och JH Engström (som fått ett eget litet rum).

 






Ytterligare ett par av de mest uppmärksammade nyare svenska fotograferna har också fått specialplatser på utställningen. 


Liksom Engström har Anna Clarén ett eget rum i turbinhallen, med bilder från hennes genombrottsutställning Holding från 2006 (Clarén inviger också i morgon, som av en slump, en egen separatutställning i Malmö på Kommendanthuset, med bilder tagna något senare) och Martin Bogrens Lowlands finns på andra våningen i en hängning som lyfter fram hans återkomst och bearbetning av sitt barndomslandskap på ett mycket bättre sätt än när bilderna presenterades på Fotografiska i Stockholm för något år sedan.

Mellan då och nu finns en mängd imponerande fotografiskt arbete på väggarna, allt från den mer strikt dokumentära grenen representerad av Udd Uhrbom, Yngve Baum och Gerry Johansson över Nina Korhonen och lettiska Inta Ruka till de mer subjektiva Ann Christine Eek, Kenneth Johansson och Agneta Ekman — med Walter Hirsch, Dawid och Tuija Lindström som några av dem däremellan.

Ann Christine Eek

Lars Tunbjörk

Imponerande!

Utställningen finns kvar på Moderna Museet i Malmö hela våren, t o m den 18/5.

Inta Ruka



Udd Uhrbom



Rune Jonsson



Nina Korhonen



Yngve Baum

torsdag 30 januari 2014

FastFood & Café 2014

I dagarna två har MalmöMässans lokaler intagits av några evenemang.










Ett av dem var snabbmatens FastFood & Café där ett imponerande stort utbud av mat, lokaliteter och utrustning för matservering presenterades. Här kommer några bilder.
 




 












 

Dag 30, 2014: Martin Bogren på Moderna Museet i Malmö


Limhamn i vinterkvällen


































måndag 27 januari 2014

söndag 26 januari 2014

ABF Arlöv


ABF i Arlöv hade i dag invigning av sina lokaler på Dalbyvägen.

 







 






Jeanette Rosengren från förlaget Kira och Peter Dahlqvist pratade om sin bok Raka rör som skildrar Arlövssonen och rockaren Kal P Dal — lämpligt eftersom det skedde i det rum som kommer att uppkallas efter honom.


 














Jeanette informerade också om släktforskning, soppa serverades, det var möjligt att prova på kalligrafi och en grupp ungdomar hade dansuppvisning.



Dag 26, 2014: Det är aldrig för sent att lära



fredag 24 januari 2014

Mobiler


Förstaårsstudenterna på Malmö högskolas utbildning för kommande produktdesigners visar från och med idag på galleri Elleroch vad de lyckats göra under ett av sina uppdrag: att med hjälp av kartong och två slumpmässigt sammansatta ord skapa mobiler — nej, inte telefoner, utan det som mobiler betydde tidigare, rörliga föremål.



 









Och de har lyckats rätt väl.

 









 
 










Dag 24, 2014: UFO:t har landat