Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

fredag 28 februari 2014

torsdag 27 februari 2014

Dag 58, 2014: Snart ett minne blott



Klaffbron i Malmö hamn kommer att tas bort för att underlätta trafiken till och från Västra hamnen.

Hoppas att den får en annan plats, snygg är den.

måndag 24 februari 2014

fredag 21 februari 2014

Bengt Rindner


För andra gången ställer nu Bengt Rindner ut på Galleri Estetica i Malmö och det är en glädje att återse hans utsökta färgbehandling.

 














En stor målning av hans studio ger ett fantastiskt intryck genom den ljusomstrålning som centrerar blicken till arbetsplatsens allra viktigaste delar.





Naturmålningarna fångar ljusspelet på ett ytterst sensuellt sätt,

men det allra yppersta är Rindners porträtt. 

 












 







Oberoende av om det är (mer eller mindre tydliga) självporträtt eller om han gestaltar kvinnor finns här en närhet och skärpa som gör att man som betraktare tycker sig lära känna människan.



Utställningen varar till och med den 5/3.



Etta Säfve



Efter 15 år i Amsterdam har konstnären Etta Säfve nu etablerat sig i Malmö och har fram till och med den 2/3 utställningen Jorden var platt på Galleri 21.


 











Säfve arbetar med flera medier vilket också avspeglar sig i utställningen, där den västerländska ambitionen att mäta och lägga under sig omvärlden betraktas på ett antal smått finurliga sätt.


Försöken att kartlägga världen med hjälp av en rationell upplysning blir snarast till ett desperat fasthållande av drömmen om att styra tillvaron och

önskan att i erövringslusta bege sig ut på de sju haven kommenteras genom de upprepade misslyckandena att konstruera ett flaskskepp

 












medan sandslottet i miniformat blir till en nedskalad insikt om de storslagna ambitionernas futilitet.














Dag 52, 2014: 1914 kommer tillbaka



måndag 17 februari 2014

Dag 48, 2014: Svampskog


Skelettfynd i Malmö

En viss uppståndelse uppstod under dagen i Malmö när det rapporterades om ett omfattande fynd av skelett vid ett schaktningsarbete i centrala stan.

 










Vid grävning för fjärrvärmeledningar upptäcktes för några dagar sedan ett tjugotal skelett vid Djäknegatan, en plats där det tidigare legat det s k Nya Hospitalet, vilket också var ett tidigt mentalsjukhus. Först idag avslöjades fyndet, detta eftersom man inte ville ha ovälkomna skelettletare på platsen. Under dagen har skeletten tagits ut jorden och kommer så småningom att överlämnas till Svenska kyrkan för ny begravning.

Mängden skelett, som låg huller om buller, förvånade arkeologen Per Sarnäs, däremot inte placeringen. Man har länge vetat att här fanns en begravningsplats, som tidigare tömts på skelett vid husbygge. 

Men blandningen av kistlagda kroppar (bara handtagen på kistorna finns kvar) och enkelt insvepta avlidna var lite förvånande.

 












tisdag 11 februari 2014

måndag 10 februari 2014

Dag 41, 2014: Föräldragrav


Bo Widerbergs föräldrar vilar här, på S:t Pauli mellersta kyrkogård i Malmö, avlidna några år efter sonen.

onsdag 5 februari 2014

Timbuktu

Jason Diakité, aka Timbuktu, i konsertagen.


































Sten, träd och himmel


Dag 36, 2014: Badvik


Knivsås stenbrott en bit utanför Dalby används sommartid som badsjö av inlandsborna runtomkring. Nu på vintern blir det gamla stenbrottet, där man tog fram rödfärgad gnejs fram till 1958, en strålande vintermiljö för vandrare.


måndag 3 februari 2014

Jacques Montel på Galleri©Seved


I stadsdelen Seved i Malmö har bostadsbolaget MKB och Malmö museum startat ett projekt som går ut på att med hjälp av foton tagna av både boende i området och andra engagerade fotografer bidra till att förbättra boendemiljö och social/kulturell integration.



 

En gallerilokal har ställts iordning och för ett tag sedan ställde museifotografen Andreas Nilsson ut porträtt under titeln Området. Nu är det Jacques Montel, fotograf och boende i Seved, som visar sina bilder från de två senaste årens Sofielundsfestival under titeln Festi Vale.

 










Den avhålls på Seveds plan och är en mångkulturell fest, inte minst för barn och unga, vilka det finns många av i området.

Montels porträtt på dessa unga är av hög klass och allra bäst är de svartvita bilderna som har en ypperlig gråskala.

 















Även de lite färgnedtonade bilderna får fram en känsla hos ungdomarna och festivalen som är smittande och får besökaren att själv vilja besöka kommande evenemang.

Utställningen finns på Galleri@Seved vid Seveds plan hela februari.