Om bloggen

Här lägger jag ut bilder från evenemang av olika slag, men även vardagsbilder. Köp bilderna från min hemsida.

onsdag 25 november 2015

Fredrik Reinfeldt i Malmö

Förre statsminstern Fredrik Reinfeldt var i Malmö idag och signerade sina memoarer Halvvägs på köpcentrat Mobilia.

Inte känd för att framhäva stan under de åtta år han var statsminister och starkt kritiserad under förra årets valkampanj samt den snabba avången även som partiledare hade Reinfeldt idag i alla fall en ständigt påfylld kö av personer som vill få hans autograf eller memoarerna signerade.

måndag 23 november 2015

Jonas Hassen Khemiri vinnare av årets skönlitterära August-pris


Jonas Hassen Khemiri har precis fått årets August-pris för bästa skönlitterära bok, "Allt jag inte minns". I lördags presenterade han sitt författarskap mycket underhållande under Bokens Dag på Malmö Opera (och jag satt bredvid honom på första rad: är det sånt som kallas Glory by association?).
 
 
 
 
 
 
 
 
 

söndag 22 november 2015

Bokens Dag 2015 i Malmö

Sedan 1937 har Bokens Dag firats i Malmö.
Jeannette Rosengren från Kira Förlag
Först var det Arbetet som fungerade som huvudsponsor tillsammans med ABF, men efter denna socialdemokratiska tidnings nedläggning 2000 har det varit först Skånska Dagbladet och under senare år Sydsvenskan som stått bakom arrangemanget.
Cecilia Lindqvist
 



















Även i år var det många som besökte Malmö Opera för att se och höra bland andra Jonas Hassen Khemiri, Cecilia Lindqvist, Jens Lapidus, Maja Hagerman, Jonas Jonasson och Tove Folkesson.
Jonas Jonasson
Maja Hagerman
Tove Folkesson
Huvudansvarig för organisationen har sedan många år varit Conny Pettersson på ABF, som nu gjorde sin sista Bokens Dag eftersom han övergått till att jobba i Göteborg.
 
















Presentatörer under gårdagens evenemang var Sydsvenskans Per Svensson och Karin Arbsjö.

lördag 14 november 2015

"Eugen Onegin" på Malmö Opera

Ikväll har Pjotr Tjajkovskijs opera "Eugen Onegin" premiär på Malmö Opera.
Operan från 1878 baseras på en nu nästan 200 år gammal berättelse av Aleksandr Pusjkin och är regisserad av Tobias Theorell.
 














I huvudrollerna som Onegin och Tatjana syns och hörs Vladislav Sulimsky och Sabina Cvilak.
 














 

















söndag 1 november 2015

Avhysning av EU-migranter i Malmö närmar sig

Idag klockan 16.00 var det enligt miljönämnden i Malmö kommun meningen att det stora lägret på Norra Sorgenfri, där cirka 200 EU-migranter bott sedan cirka två år, skulle vara tomt på folk.
Men tvärtom var det mer folk än någonsin tidigare i och runt lägret.  Huvuddelen av de boende hade inte hörsammat beslutet utan bestämt sig för att protestera och till dem hade dels en stor del sympatisörer anslutit sig, men också många nyfikna som uppenbarligen tagit tillfället i akt för en söndagsutflykt.
När avhysning och rivning av lägret kommer att ske vet ingen av de församlade, men det kommer säkert en polisinsats inom det närmaste dygnet — och vad som sker då är det väl ingen som vet.